April's kdramas review
posted by Zakiah Akma April 04, 2017 0 comments
Assalamualaikum and 안녕하세요


i'm gonna do some review of kdramas that i have watched. yes i'm too lazy to write in blog so, kebetulan ada masa, aku akan buat hari ini. semua kdrama series ni aku dah lama tengok and mostly memang cerita diorang best-best belaka! i recommend you to watch these kdramas! source from asianwiki.


1. Modern Farmer (2014)


(click for larger image)



Drama: Modern Farmer
Revised Romanization: Modeonpameo
Hangul: 모던파머
Director: Oh Jin-Seok
Writer: Kim Ki-Ho
Network: SBS
Episodes: 20 episodes
Language: Korean
Country: South Korea


There is a rock band called "Excellent Souls." The band consists of Lee Min-Ki (Lee Hong-Ki), Kang Hyeok (Park Min-Woo), Yoo Han-Cheol (Lee Si-Un) and Han Ki-Joon (Kwak Dong-Yeon). The band decides to move to the countryside. There, the drama series follows their dreams, loves and friendships.


zaza's review; [9/10] this drama is really exciting and funny! kalau korang rasa tertekan atas sebab beberapa masalah, boleh relax tengok drama ni. konfem takkan rugi data wifi korang! memang sedih jugak sebab dia sampai 20 episod aje tapi cukup padat dengan lawaknya dan memang kasi thumbs-up lah! first time buat review jadi kekok sikit ayatnya. lagi-lagi watak-watak lelaki yang mencuitkan hati ni bakal mendiami hati korang hahaha! especially Dong-Yeon tu. pelakon utama wanita, Honey tu pun menjiwai watak dia dengan bagus. kalau korang rasa curious, hurry watch this drama!



2. The Promise (2016)


(click for larger image)


Drama: The Promise (English title) / Heaven's Promise (literal title)
Revised Romanization: Cheonsangui Yaksok
Hangul: 천상의 약속
Director: Jeon Woo-Sung
Writer: Kim Yeon-Shin, Heo In-Moo
Network: KBS2
Episodes: 102 episodes
Language: Korean
Country: South Korea


Na-Yeon (Lee Yu-Ri) is a bright woman. She supports her boyfriend Tae-Joon (Seo Jun-Young), who is from a poor background. Even though they have a daughter, Tae-Joon dumps her for his own success and goes with Se-Jin (Park Ha-Na). Se-Jin is the granddaughter of the President of Baekdoo Company.

Do-Hee (Lee Yu-Ri) is Na-Yeon’s twin sister. They have been separated since Do-Hee was adopted by a wealthy couple when she was an infant. Do-Hee now works as a reporter for a weekly magazine. For a story, Do-Hee investigates into the background of Tae-Joon. She discovers that she has a twin sister and Na-Yeon was dumped by Tae-Joon. Do-Hee also learns that Tae-Joon's mother got Na-Yeon hospitalized at a psychiatric hospital. Do-Hee visits Na-Yeon at the hospital, but a fire engulfs the hospital and Do-Hee dies. Na-Yeon then takes the identity of her twin sister.


zaza's review; [9/10] drama ni memang panjang and plot dia memang full of surprises! drama ni jugak membuatkan kita mengalirkan air mata dan rasa geram sampai nak tumbuk muka watak wanita yang jahat tu. serius geram tengok drama ni but memang best! kalau skip-skip episode memang akan ada yang korang tertinggal. aku ada jugalah tertinggal tu pun sebab astro tak berbayar T^T ada scene yang dia berjumpa semula dengan kakak kembar dia tu menyayat hati. sedih gila. Yu-Ri pun buat keputusan untuk balas dendam dekat keluarga Se-Jin dan jugak Tae-Joon. EPISODE YANG KORANG WAJIB KORANG TENGOK LEPAS DIA MENYAMAR JADI KAKAK KEMBAR DIA. okey? ;)



3. Innocent Defendant (2017)


(click for larger image)


Drama: Defendant (literal title)
Revised Romanization: Pigoin
Hangul: 피고인
Director:  Jo Young-Gwang
Writer: Choi Soo-Jin
Network: SBS
Episodes: 18 episodes
Language: Korean
Country: South Korea


Park Jung-Woo is a prosecutor at Seoul Central District Prosecutors' Office. One day, he wakes up and finds himself in locked up at the police station. He has temporary amnesia. Park Jung-Woo is falsely accused and is sentenced to death. He must struggle to prove his innocence.


zaza's review; [10/10] aku tertarik tengok drama ni lepas tengok iklan dia muncul dekat tv sebelum drama ni disiarkan. masa tu drama Romantic Doctor, Teacher Kim. okay nanti aku buat review drama tu pulak ehehe. Jung-Woo ni memang hensem gila dalam drama ni and his hairstyle tho! HAHAHA boleh pulak aku nak fangirling time buat review ni. Watak jahat yang utama, Cha Min-Ho tu memang terbaik gila lakonan dia. sebelum ni pun ada tengok drama yang dia lakonkan. dia memang pandai berlakon watak jahat ;) dekat dalam drama ni dia nampak hensem sikit. salah satu sebab kenapa aku tengok drama ni sebab Kwon Yu-Ri! dia salah seorang member Girls' Generation / SNSD. aku memang recommend sangat-sangat dekat korang supaya tengok drama ni. scene episod akhir dia aku still simpan dalam pvr astro tu XD plot-plot dia memang disusun cantik! ada scene yang diorang nak lari dari penjara tu mendebarkan! scene yang dia terjumpa anak dia dekat hospital memang nak buat aku menangis. hampir menangis actually. oppsss terspoilkan pula. hahahaa. bagi sesiapa yang belum tengok, pergilah tengok dekat dramacool sekarang! 

sekian, ini sahaja review daripada zaza. 

Labels:

design by Wanaseoby. edit by Zakiah Akma.