April's kdramas review #2
posted by Zakiah Akma April 14, 2017 1 comments
Assalamualaikum and 안녕하세요!

harini aku nak buat review k-drama yang dah tamat masa astro dekat rumah tak bayar T^T so, empat episod tak tengok lagi. tapi yang bestnya, dah bayar balik astro dapatlah tengok episod akhir dia MUEHEHEE. excited la sebab ni antara fav k-drama aku! memang tahun lepas and tahun ni korea selatan banyak produce k-drama series yang bagus-bagus kualitinya. tak nak buang masa, ah marilah kite! gambar dan maklumat semua kredit kepada asianwiki.com.


Good Manager



 Drama: Good Manager (English title) & Chief Kim (Literal title)
Revised romanization: Kimgwajang
Hangul: 김과장
Director: Lee Jae-Hoon
Writer: Park Jae-Bum
Network: KBS2
Episodes: 20 episodes
Language: Korean
Country: South Korea


Kim Sung-Ryong (Namgung Min) used to manage money for gangs, but by an accidental opportunity, he begins to works as the chief of an accounting department for TQ Company. He struggles to save the decaying TC Company, fighting against corruption and irrationality in the company.


zaza's review; [10/10] drama yang tidak akan mengecewakan para penontonnya! clap clap clap! setiap minggu memang aku akan sentiasa tertunggu-tunggu episod dia. drama dia memang kena sangatlah dengan dunia zaman sekarang ni. dalam drama ni pun ada scene bromance yang mencuitkan hati hehee. memang gelilah tapi sweet dan kiut je tengok Seo-Yul dengan Sung-Ryung yang ada hubungan 'love-hate' ni XD drama ni dia kurang ada genre romance. tu tak kisah sangat janji orang jahat mesti ditumpaskan! harap-harap Namgung Min dapat pelakon lelaki terbaik tahun ni dekat KBS Drama Award. walau apa-apa pun, drama ni dah tamat, jadi boleh korang tengok online! takyah tunggu-tunggu dah. selamat menonton ye!


oh! ada dua lagi k-drama yang aku nak review ;)


Naked Fireman






Drama: Naked Fireman
Revised romanization: Maenmomui Sobanggwan
Hangul: 맨몸의 소방관
Director: Park Jin-Suk
Writer: Yoo Jung-Hee
Network: KBS2
Episodes: 4 episodes
Language: Korean
Country: South Korea 


 Kang Chul-Soo (Lee Joon-Hyuk) is an enthusiastic fireman. He poses as a nude model to make money for his sick friend. He is then targeted as the criminal of an arson-murder case that took place 10 years. Kang Chul-Soo and mysterious heiress Han Jin-A (Jung In-Sun) try to find the real culprit.


zaza's review; [9/10] drama ni banyak suspense. memang berdebar sangat-sangat bila muncul scene yang kita tak sangka akan berlaku. recommended kepada korang semua. tapi watak utama perempuan tu annoying sikit tapi dia comel. episod pun ada 4 je so, jimat data kalau nak tengok online. drama ni ditayangkan sebelum Good Manager. dah lama drama ni tamat disiarkan dekat KBS World sampai tak terfikir nak update dekat blog. anyway, this drama overall is good! ada pengajaran sikit. nak tahu kena tengoklah :)



Queen Of Mystery

 currently watching this drama :D tadi baru je tengok episod 3 dah best! nanti kena tengok episod 1 & 2 dekat online. drama ni ganti drama Good Manager.



 


Drama: Queen of Mystery (English & literal title)
Revised romanization: Chooriui Yeowang
Hangul: 추리의 여왕
Director: Kim Jin-Woo
Writer:
Episodes: 16 episodes
Network: KBS2
Language: Korean
Country: South Korea



Yoo Seol-Ok liked mystery novels and wanted to become a detective, but she gave up her dream after marrying. Now, she is a housewife with a husband who works as a prosecutor. She meets Ha Wan-Seung. He is a passionate detective and they decide to collaborate to solve cases.


zaza's review; belum boleh bagi rating lagi sebab drama tak habis lagi. but i really recommended this drama to you.



Labels:

design by Wanaseoby. edit by Zakiah Akma.